De ce ai nevoie de o lampă bactericidă în cabinetul tău

0
412
Antibacterial

În ultimul an am observat mai mult ca oricând cât de importantă este dezinfectarea desă și eficientă a cabinetului stomatologic. Ținând cont de apariția virusului Covid-19, igiena și dezinfecția corectă a cabinetului trebuie să reprezinte o prioritate pentru toți profesioniștii din domeniu. 

Odată cu avansarea tehnologiilor, producătorii au început să recomande metodelele de dezinfecție 100% ecologice, non-invazive, care nu produc ozon sau alți compuși secundari, de natură fizică sau chimică. Aceste metode sunt ușor de folosit și asigură dezinfecția suprafețelor de lucru în proporție de 99,99%.

Opțiunile existente pe piață sunt extrem de diverse, însă utilizarea unei lămpi bactericide este cea mai practică și mai sigură soluție de dezinfectare. În urma folosirii unei lămpi bactericide nu vor mai exista produși secundari sau reziduuri, elemente care pot apărea în cazul altor metode chimice de dezinfecție.

Prin utilizarea unei lămpi elimini, de asemenea, și necesitatea achiziționării unor antiseptice împovărătoare și totodată suprimi efortul depus de către personalul uman în procesul dezinfecției. 

Lampi bactericide Biocomp
Foto: fb.com/biocomp.ro

Lămpile bactericide au fost special concepute pentru a fi utilizate chiar și în absența oamenilor, acest lucru realizându-se printr-un dispozitiv programator care fixează intervalul orar în care lampa să funcționeze asupra microaeroflorei din încăperea unde este utilizată. Aceasta asigură dezinfecția suprafețelor din clinicile și cabinetele stomatologice, cum ar fi podelele, blaturile de lucru, spațiul sălii de așteptare, vestiarul, în spațiul toaletelor etc. O altă veste bună este faptul că acestea reușesc să distrugă până la 99,99% dintre microorganismele dăunătoare sănătății, adică bacteriile, virusurile și sporii de mucegai. 

Metoda non-invazivă de dezinfectare a lămpii bactericide BIOCOMP funcționează cu ajutorul luminii ultraviolete de tip UV-C. Tehnologia prin razele UV-C este cea mai recunoscută, recomandată și apreciată la nivel mondial în special în domeniul stomatologic, fiind considerată una dintre cele mai eficiente metode de distrugere permanentă a virusurilor, bacteriilor şi a sporilor de mucegai.

Cum funcționează mai exact o lampă bactericidă? 

Dispozitivele bactericide pentru suprafețe sunt parte din soluția de dezinfecție totală BIOCOMP, alături de dispozitivele bactericide cu grilă pentru aer. În acest sens, lămpile bactericide deschise BIOCOMP pot fi dotate cu tuburi bactericide cu teacă specială de teflon, care împiedică împrăștierea cioburilor în cazul unor accidente neprevăzute.

Trebuie să știi că lampa bactericidă formează o pătură de lumină UV-C invizibilă paralelă cu tavanul, prin care aerul din încăpere se dezinfectează prin convecție permanentă. Această lumină ultravioletă este emisă la o lungime de undă de 253,7nm care distruge definitiv şi sigur ADN-ul microorganismelor, le inactivează, împiedicând astfel transmiterea şi răspândirea acestora.

Practic, lumina UV-C emisă de lămpile bactericide ajută la reducerea semnificativă a riscului de îmbolnăvire în cabinetele stomatologice, prevenind răspândirea infecțiilor și favorizând gradul de siguranță în utilizarea instrumentarului și a echipamentelor stomatologice. 

De ce să alegi o lampă bactericidă cu grilă BIOCOMP?

Faptul că lampa bactericidă cu grilă BIOCOMP este cea mai sigură și eficientă metodă de dezinfectare a cabinetului tău stomatologic nu mai este un secret. Ea asigură dezinfecţia aerului 24/7, în prezenţa oamenilor și în condiții de maximă siguranță. Eficiența acesteia este dovedită de numeroase teste clinice, care atestă că lampa este capabilă să distrugă 99,99% dintre microorganismele care ne fac rău sănătății. 

Biocomp
Foto: fb.com/biocomp.ro

Consumul de energie al lămpii bactericide este nesemnificativ; aproape că nici nu vrei observa că lampa consumă resurse – numărul de bacterii inactivate este extrem de mare, într-un timp foarte scurt. Mai mult decât atât, partenerii noștri de la BIOCOMP au o gamă variată de dispozitive pentru orice tip și dimensiune de spațiu, așadar nu trebuie să îți faci griji prea mari în ceea ce privește încadrarea lămpii în cabinet – există lămpi bactericide cu montare pe stativ mobil, cu montare pe tavan, pe perete, chiar și pe birou. 

Poți alege între lămpile cu o radiație indirectă, ce pot fi folosite în timpul programului de lucru și în prezența personalului, și între lămpile cu o radiație directă, care funcționează în mod opus celor indirecte. 

Unde să mai adăugăm și că perioada de viață a tuburilor bactericide este de până la 18.000 de ore? Iar pentru că știm că uneori accidentele sunt aproape imposibil de evitat, află că lampa bactericidă cu grilă BIOCOMP vine alături de 3 ani de garanție și 10 ani de post-garanție. Așadar, asta înseamnă că lampa are perioadă prelungită de viață, timp în care te poți bucura de eficiența și avantajele ei! 

Toate aceste argumente ne fac să credem că lămpile bactericide BIOCOMP sunt cele mai sigure și cele mai utile pentru dezinfecția unui cabinet stomatologic. Noi îți recomandăm cu încredere lămpile bactericide BIOCOMP, disponibile în oferta POKA. Aruncă un ochi pe toate produsele producătorului și vezi care ți se potrivește cel mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here