Ghid achiziție unit dentar – 5 sfaturi simple

0
990
Unit Dentar

Fără doar și poate, unitul dentar, cunoscut și sub numele de “scaun stomatologic” este una dintre cele mai importante dotări dintr-un cabinet stomatologic. De ce spunem acest lucru?

Cu toții ne dorim să oferim o experiență plăcută și memorabilă pacienților care ne trec pragul. Așadar, este foarte important să alegem un unit dentar calitativ, cu dotările necesare și tehnologiile de ultimă generație, care să permită efectuarea tratamentelor în condiții sanitare și de maximă siguranță. 

Unitul dentar poate fi considerat un factor decisiv care influențează în mod direct calitatea lucrărilor stomatologice. Practic, va fi asemenea unui camarad bun, care îți va face viața mult mai ușoară și mai eficientă. Mai mult decât atât, un unit bine ales sporește confortul resimțit în cadrul intervențiilor, o veste numai bună pentru pacienții care beneficiază de un tratament de lungă durată.

În acest moment există o multitudine de variante disponibile pe piață, motiv pentru care și decizia e din ce în ce mai greu de luat. Știm și noi cum e – vrei cu tot dinadinsul să faci o investiție de care să fii mulțumit, însă nu știi de unde să alegi. Tocmai de aceea am pregătit pentru tine un mini ghid de achiziție pentru unit-ul dentar.

La ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi unit-ul dentar? Uite 5 sfaturi simple:

Optează pentru un unit dentar confortabil

Importanța confortului este de multe ori subestimată, însă vizitele plăcute la cabinetul stomatologic sunt influențate de acest element vital. Indiferent de tipul de unit dentar pe care îl vei alege, ia în considerare unit-urile dentare care vizează atât confortul tău, cât și al pacientului. 

Un unit ideal oferă siguranță și control, fiind orientat atât spre pacient, cât și spre medic. Deși pacientul trebuie să fie așezat într-o poziție relativ neutră, scaunul stomatologic trebuie să permită un grad mare de vizibilitate în câmpul oral în timpul tratamentului. Postura medicului este de asemenea importantă; ea ar trebui să îți permită un spațiu de manevrare eficient, să îți ofere acces facil către pacient.

Unit-ul dentar ar trebui să permită ajustarea sa în funcție de forma corpului pacientului, oferindu-i mai mult confort. De asemenea, ar trebui să permită poziționarea pacientului în clinostatism (cu unghiul dintre gambă și coapsă de maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă de aproximativ 135°). Pe lângă acestea, îți recomandăm să optezi pentru un unit dentar cu o bază care să coboare până la 50 cm aproape de sol. 

Ține cont de ergonomie și detaliile tehnice

Specificațiile tehnice și elementele ergonomice ale scaunului dentar sunt importante pentru eficiența și calitatea tratamentelor stomatologice, așadar trebuie să le acorzi o atenție sporită.

Un unit ergonomic îți va asigura eficiența muncii și pacienți mulțumiți. În acest sens, ar trebui să te asiguri că unit-ul dentar pe care îl achiziționezi este ușor de controlat cu piciorul – acest detaliu aparent minuscul îți va permite să ai în permanență mâinile libere, gata să redea zâmbete. Această libertate de mișcare mai are un avantaj: reduce riscul de contaminare prin simplul fapt că manevrarea cu ajutorul pedalelor permit ținerea mâinilor la distanță de zona de control a scaunului (cea care se împrietenește cel mai repede cu bacteriile). 

Alte elemente importante:

  • Lățimea spătarului – recomandăm un spătar subțire, dar totuși robust. În acest fel pacientul va avea o poziție potrivită în raport cu poziția ta de lucru iar tu vei avea o postură sănătoasă în timpul efectuării tratamentelor dentare.
  • Poziționarea instrumentarului: pentru a facilita orice tip de intervenție, este necesar ca unit-ul dentar să îți permită accesul rapid la instrumentar și să faciliteze accesul la pacient. Dacă vrei să achiziționezi echipamente pentru unit-ul dentar, ți le recomandăm pe cele oferite de Evo Tech și Taurus.
  • Stabilitatea scaunului dentar – instrumentarul este corelat, în mare parte, cu unit-ul dentar, ceea ce înseamnă că cel din urmă va avea o greutate considerabilă. Noi îți recomandăm să optezi pentru un unit dentar cu o amprentă mare la sol, pentru a menține scaunul într-o poziție sigură.

Verifică termenul de garanție și brandul

Oricât de mult ne-am încerca să ne ferim de accidente, ele se pot întâmpla când ne așteptăm mai puțin. Așadar, un alt aspect care trebuie luat în considerare atunci când dorești să achiziționezi un unit dentar este termenul de garanție – el îți poate oferi mai multă siguranță și liniște. Asigură-te că scaunul stomatologic vine la pachet cu o garanție pe termen lung, de cel puțin doi ani. 

Totodată, îți recomandăm să studiezi în prealabil producătorul unit-ului dentar, pentru a te asigura că marca oferă calitate, siguranță și încredere prin produsele sale. 

Alege în funcție de bugetul disponibil

Știm cât important este ca unit-ul dentar să corespundă cerințelor și dorințelor tale. Însă, oricât de multe ne-am dori de la acesta, decizia de cumpărare trebuie să fie raportată și la bugetul disponibil. 

Singurul sfat pe care ți-l putem da legat de acest aspect este următorul: încearcă pe cât    posibil să nu faci rabat de la calitate, fiindcă acest lucru se va reflecta în eficiența și confortul lucrărilor stomatologice. Apreciază calitatea unit-ului dentar și reamintește-ți că faci o investiție pe termen lung, care să te scape de cheltuieli suplimentare sau de inconveniente atunci când te aștepți mai puțin. 

Nu în ultimul rând, ia în calcul elementele de estetică și design

Odată ce ai găsit scaunul stomatologic care îți oferă funcționalitățile dorite, te poți concentra pe elementele de estetică și design. 

Fiind principala piesă din cabinet, este important ca unit-ul dentar să fie în perfectă armonie cu atmosfera cabinetului și să o completeze, oferindu-i personalitate. Aspectul trebuie să fie unul primitor, să nu sperie pacientul sau să inducă teamă, ci mai degrabă să faciliteze confortul psihic, să îi transmită încredere și siguranță. 

Sperăm că sfaturile de mai sus te vor ajuta să iei o decizie înțeleaptă și să acorzi o mai mare atenție elementelor ce fac diferența dintre un unit dentar bun și unul perfect. 

Ține minte că unitul dentar este o achiziție pe termen lung și că este absolut necesar să îl alegi pe cel care îndeplinește cel mai bine nevoile tale și ale pacienților. Înainte de a lua decizia finală, asigură-te că te informezi în prealabil și că faci o investiție asumată – numai așa vei știi că ai făcut cea mai bună alegere!

Vezi toate unit-urile dentare disponibile în oferta POKA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here