VITA Easyshade V – Determinarea culorii este mai ușoară decât crezi!

0
1019
VITA Easyshade V

În societatea actuală, zâmbetul înseamnă mai mult decât o simplă carte de vizită. El poate deschide personalitatea purtătorului și poate înviora întreg aspectul fizic. Dar pentru ca zâmbetul să fie o parte integrantă a aspectului, acesta trebuie să dispună de nuanța corectă.

În estetica dentară, toate eforturile se îndreaptă spre armonia naturală creată de dinți. Mai mult decât atât, se încearcă integrarea zâmbetului în repertoriul natural al pacientului, astfel încât lucrarea să facă parte din viața sa, atât la propriu cât și la figurat.

Deși culoarea poate fi văzută ca un concept abstract, ea este vitală în lucrările dentare. Selectarea culorii este considerată a fi una dintre cele mai mari probleme ale esteticii dentare, motiv pentru care ultimii 20 de ani au fost marcați de un schimb frecvent de materiale și tehnici pentru a ajunge la cromatica perfectă. Deși poate părea ușor, determinarea nuanței perfecte poate fi o adevărată problemă.

Din fericire, această problemă poate fi evitată și simplificată cu ajutorul echipamentelor moderne de stabilire a culorii. Oamenii de știință și designerii de software au descoperit o tehnologie care permite ca informațiile referitoare la culoarea dinților să fie interpretate cu ușurință.

Iar cu VITA Easyshade V  nu vei mai avea întrebări, ci doar răspunsuri.

Spectrofotometrul digital VITA Easyshade V a fost dezvoltat pentru determinarea precisă, rapidă și eficientă a nuanței dinților naturali și a restaurărilor ceramice!

Acesta funcționează cu ajutorul tehnologiei VITA vEye, un software inovator realizat în combinație cu noua rețea neurală VITA vBRain ce garantează determinarea evaluarea și determinarea eficientă a culorii dintelui în sistemele de culoare recunoscute internațional VITA classical A1-D4®, VITA SYSTEM 3D-MASTER®, VITABLOCS® și culorile albite definite de Asociatia Dentara Americana (ADA).

Și trebuia să menționăm și că este principalul instrument de determinare și comunicare a culorii al partenerilor noștri de la VITA, fiind cel mai performant, cel mai inteligent și cel mai precis din gama lor. 

Nuante VITA Easyshade V

Cu VITA Easyshade V puteți standardiza cu ușurință procesul de determinare și comunicare a culorii, dispozitivul fiind de un real folos în întregul proces de determinare a culorii dinților, combinarea informațiilor despre culoare cu fotografia digitală a pacientului, evaluarea și aplicarea datelor în realizarea restaurărilor estetice, plus controlul calității culorii obținute în practică. Cu un design modern, stabil, ce iese din tipare, se evidențiază și printr-o carcasă fără îmbinări, structurarea stratificată a componentelor interne, precum și vârful de măsurare mai scurt, care asigură manipularea ergonomică perfectă. 

Conceptul de operare al spectrofotometrului este user-friendly și este completat de ecranul tactil OLED comod și intuitiv. Interfața Bluetooth permite comunicarea cu aplicația VITA Assist software, disponibilă atât pentru PC, cât și pentru smartphone (App VITA mobileAssist). Mai mult decât atât, bateria este integrată cu noua tehnologie anti-descărcare, ce asigură o funcționare de lungă durată iar conceptul de încărcare este pe inducție, cu baterii de tip AA ce prelungesc durata de viață. 

În ceea ce privește detaliile tehnice, trebuie să notăm și că intervalul de măsurare al aparaturii VITA Easyshade V este cuprins în intervalul 400-700nm. De asemenea, spectrofotometrul vine însoțit de o garanție de conformitate valabilă timp de 24 de luni de la achiziționare. 

Dar să trecem direct la subiect și să discutăm puțin despre câteva dintre indicațiile instrumentului…

1. Determinarea culorii de bază la selectarea materialelor CAD/CAM 

VITA Easyshade V este de mare folos în procesul de concepere a fațetelor, a incrustațiilor intratisulare (inlay-urilor), incrustațiilor extratisulare (onlay-urilor), coroanelor și a punților dentare. Fără o culoare perfect aleasă, pacientul nu se va putea bucura de un aspect estetic și natural al noii danturi. 

2. Determinarea culorii de bază la selectarea materialelor pentru restaurări directe

Atunci când este vorba de obturații dentare, nu ne dorim sub nici o formă ca materialul compozit să schimbe culoarea naturală a dintelui. Prin urmare, este vital să alegem o culoare naturală, care să nu iasă în evidență.

3. Determinarea culorii de bază la selectarea dinților de proteză 

Pacienții care beneficiază de tratamentul cu proteza dentară sunt expuși mai multor riscuri, printre care și unele de natură emoțională. Aceștia și-au pierdut posibilitatea de a zâmbi, iar acum își doresc un zâmbet sănătos, care să le îmbunătățească aspectul fizic. În acest sens, culoarea viitoarei danturi trebuie să fie în armonie perfectă cu tenul pacientului.

4. Determinarea culorii ariei dintelui la realizarea restaurărilor ceramice prin tehnica stratificării

Tehnica depunerii strat cu strat (cunoscută și sub numele de stratificare) are ca scop final realizarea unei cape ceramice cu dimensiuni mai reduse comparativ cu volumul restaurării finale pe care se depun straturile de dentină. Așadar, tehnica urmărește obținerea unui aspect estetic major al reconstruirii dentare, fiind utilizată cu precădere în cazul fațetelor dentare și a coroanelor dentare din zona frontală.  

5. Determinarea culorii dintelui în vederea albirii

Ne dorim dinți mai albi, însă…la ce ne referim mai exact prin “alb”?

Cheia de culori poate fi utilă, însă tehnicile moderne de stabilire a culorii ne oferă un grad mai înalt de exactitate în ceea ce privește alegerea nuanței.

6. Determinarea culorii restaurărilor chiar în timpul realizării acestora

VITA Easyshade V permite stabilirea eficientă a nuanței necesare pentru restaurarea danturii, în timp real. Acesta poate fi considerat unul din principalele avantaje ale spectrofotometrului.

7. Controlul calității restaurărilor ceramice finalizate prin compararea rezultatelor obținute cu cele planificate

Deși procesul restaurării este unul complex iar pașii sunt programați în prealabil, este necesară și dubla verificare. În acest fel ne asigurăm că rezultatele sunt cele așteptate, iar culoarea este cea promisă.

8. Determinarea intraorală și extraorală a culorii restaurării ceramice existente

Determinarea culorii de bază a unui dinte este, probabil, o etapă dificilă atunci când dantura a fost restaurată prin diverse tehnici dentare. Însă cu ajutorul unui device de ultimă generație nu trebuie să îți mai faci griji pentru acest lucru!

Oferta VITA Easyshade V

Îți recomandăm cu mare căldură VITA Easyshade V, disponibil în oferta POKA, dacă nu vrei să mai ai bătăi de cap în ceea ce privește nuanțele, cât și pentru rezultate eficiente și mult mai estetice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here